Portretschilder Daan van Doorn

Wie door een professionele portretschilder is vastgelegd, wordt nooit vergeten. De essentie van iemands persoonlijkheid wordt gevat in olieverf. Dit maakt het portret even bijzonder als de persoon zelf. Daan van Doorn

Op zoek naar een professionele portretschilder? De internationaal geprezen portretschilder Daan van Doorn maakt portretten in opdracht van particulieren en bedrijven.

Door zijn jarenlange ervaring weet Daan elke persoonlijkheid te vatten in zijn olieverfportretten. Onder meer koningin Beatrix, minister-president Balkenende en Jane Goodall zijn door hem vereeuwigd op het doek.

3 soorten portretten

Een portret laten schilderen? Daan maakt de volgende portretten.

  • Portretten in opdracht van familiebedrijven
  • Particuliere portretten in opdracht
  • Postume portretten

Exposities in o.a. Londen & Barcelona

De schilderijen en portretten van Daan worden geëxposeerd over de gehele wereld en hingen onder meer in de National Portrait Gallery (Londen), de Royal Society of Portrait Painters (Londen) en het Museu Europeu d’Art Modern (Barcelona).

Portretschilder familiebedrijven

Daan: “Een portret vat wat een persoon voor het familiebedrijf heeft betekend. Het trotse gevoel wordt met het portret doorgegeven aan de volgende generaties.”

Als de zoon van een directeur van een koekjesfabriek, is Daan bekend met het gevoel van trots en loyaliteit binnen een familiebedrijf. Gevoel dat de portretschilder perfect weet te vatten in de portretten die hij maakt in opdracht van familiebedrijven.

Eerder portretteerde hij onder meer Gerlach Cerfontaine (Schiphol Airport), Pieter Bouw (KLM) en vijf generaties Terberg (Royal Terberg Group). Daans’ portretten vormen een blijvende herinnering aan elke generatie binnen het bedrijf.

Portretschilder postume portretten

Een postuum portret laten schilderen van een overleden dierbare? Daan werkt al meer dan 35 jaar ook eventueel op basis van fotomateriaal. Dankzij zijn jarenlange ervaring zijn de postume portretten van Daans’ hand sprekend. Een portret ‘sprekend’ laten lijken, is een delicate kwestie. Amateurisme hierin kan zeer pijnlijk en teleurstellend zijn voor de nabestaanden.

Particulier portret in opdracht

Daan: “Naarmate de tijd verstrekt, krijgt een portret van een familielid of geliefde steeds meer emotionele waarde. Dit maakt het een uiterst bijzonder cadeau.”

Een portret in opdracht laten maken? Daan vangt de jeugd van (klein)kinderen en de levenservaring van (groot)ouders in zijn prachtige werken. Familieleden en geliefden, vaak het kostbaarste bezit van de opdrachtgevers, worden vereeuwigd in Daans’ portretten.

Een portret laten schilderen van een geliefde, vriend of familielid vormt een erg mooi jubileumcadeau of verjaardagsgeschenk.

Portret laten schilderen: het proces

Daan: “Als portretschilder vind ik het belangrijk om iemand goed te leren kennen, zodat het portret perfect lijkt. Daarom tref ik de geportretteerde in zijn of haar eigen omgeving, waar de persoon op zijn of haar gemak is. Ik stel vragen, observeer en fotografeer. Ik leer de geportretteerde vaak zó goed kennen, dat er een vriendschap tussen ons ontstaat.”

Het portret past perfect in de ruimte

Samen wordt bepaald waar het portret komt te hangen. Het kleurgebruik, de grootte van het portret en de lijst worden zo gekozen dat het kunstwerk perfect aansluit op de ruimte.

Uitnodiging in het atelier

Na de eerste ontmoeting, gaat Daan aan de slag. Enkele weken later wordt men uitgenodigd om in het atelier de eerste schets te bekijken. Hier kijken de geportretteerde en de opdrachtgever samen met de portretschilder of onder meer de compositie, houding en gelijkenis naar wens zijn voordat het schilderij in olieverf wordt geschilderd.

Daarbij is er de mogelijkheid om te overnachten in de prachtige bed & breakfast van Daan en zijn vrouw Ineke.

Planning, garanties en kosten

Het maken van een portret duurt gemiddeld 3 maanden.
De portretten worden gemaakt met olieverf. Olieverf schilderijen zijn enorm duurzaam en verkleuren niet door daglicht. De portretten kunnen dus overal worden geplaatst.

  • Kleine olieverf schilderijen (1 persoon, +/- 30 x 40 cm): vanaf €2000
  • Grote olieverf schilderijen (1 persoon): vanaf €3000
  • Grotere olieverf schilderen (2 of meer personen): meerprijs
  • Tekening met krijt, houtskool of grafiet potlood (1 persoon): vanaf € 1250, + €250 voor elke persoon extra

Anderen over Daans’ werk

Toen ik mezelf zag op het doek van Daan, zag ik mijn vader en mijn moeder in mijn gezicht. Kun je nagaan hoe goed Daan kan kijken. Claudia de Breij

Uit het schilderij blijkt wel hoe goed Daan in staat is om contact uit te diepen. Hij weet als het ware iemands geest te vangen en die vast te leggen op het doek. André Vierling

Daan inschakelen als portretschilder?

Een portret laten schilderen door Daan van Doorn? Neem contact op via info@daanvandoorn.com of bel 06 5461 3692.